Moja wersja "Jajecznicy po góralsku"


Składniki (dla 4 osób):
- 8 jajek
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 czubate łyżeczki koperku (posiekanego)
- trochę pieprzu
- 2-3 czubate łyżeczki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- Masło Klarowane lub Margaryna
Sposób przygotowania:
Sos czosnkowy: Posiekać drobno czosnek i wsypać do większej miseczki . Dosypać koperku i soli. Ugnieść łyżką. Dodać majonez i śmietanę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.
Jajecznica:  Rozpuścić masło lub margarynę na patelni  i wbić jajka. Gdy białko się zetnie, przełożyć na talerze. Dodać sos wg. własnego uznania.

Smacznego!


Niestety nie mam zdjęcia, ale to nic. Może przy następnym przepisie wkleję zdjęcie

Pozdrowienia
M.Zelek

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Moje dzieła